Linen i sneen: LES COLPORTEURS og livets line

foto: Jean-Pierre Estournet, Les colporteus

Det blev en stor oplevelse, da vi besøgte den lille og godt proppede cirkus i Ørestadens Byparken. Det var LES COLPORTEURS, en fransk gruppe, der gæstede Københavns nye kvarter i forbindelse med Ny Cirkus Festival 2008, arrangeret af Københavns Internationale Teater.

Syv liner spændt ud over manegen danner scenen for en forestilling om livet, om livets line. Syv linedansere der skaber en historie: Florent Blondeau, Sanja Kosonen, Andreas Muntwyler, Agathe Olivier, Julien Posada, Molly Saudek, Ulla Tikka. Historie, som vækker genklang og genkendelsen i en. Historien skulle handle om Antoine Rigot, om hans liv på linen, om hans fald. 

 

Det er ikke så mange fakta som man umiddelbart kan genkende, hvis man ser forestillingen med uforberedtе øjne, til gengæld genkender man historier fra sit eget liv. Man får både grinet og sørget under forestillingen. Kærlighed, begær, kampen med og mod livet. Samhørighed, tvivl, frustrationer, venskaber. Man ser mænd: både partnere og rivaler. Man ser kvinder, hvor tilskuernes associationer spænder fra dyb indsigt og utålelig frustration til det mest overfladiske på "Sex and the city"-maner.

Alt det, som man lever igennem, sat op på scenen, bestående af 7 12 mm brede liner. Man kan ikke lade være med at prissætte dansernes tekniske formåen. Det er et mesterværk, ikke mindst fordi det ser så let og elegant ud. De leger og nyder deres leg på linen og med linen. Deres samspil med hinanden og med rummet indeholder både skuespil og dans og glæden over at være til, at være der, hvor de er i det pågældende øjeblik. I NUET.

foto: Jean-Pierre Estournet

Læs mere om forestilingen: http://www.kit.dk/2008/colporteur.htm

 

Event kalender

Su Mo Tu We Th Fr Sa
30
1
2
3
4
5
6
 
 
 
 
 
 
 
7
8
9
10
11
12
13
 
 
 
 
 
 
 
14
15
16
17
18
19
20
 
 
 
 
 
 
 
21
22
23
24
25
26
27
 
 
 
 
 
 
 
28
29
30
31
1
2
3
 
 
 
 
 
 
 

Bliv en forfatter!

Bliv en forfatter!