foto: Jean-Pierre Estournet, Les colporteus

Linen i sneen: LES COLPORTEURS og livets line

Det blev en stor oplevelse, da vi besøgte den lille og godt proppede cirkus i Ørestadens Byparken. Det var LES COLPORTEURS, en fransk gruppe, der gæstede Københavns nye kvarter i forbindelse med Ny Cirkus Festival 2008, arrangeret af Københavns Internationale Teater.

Syv liner spændt ud over manegen danner scenen for en forestilling om livet, om livets line. Syv linedansere der skaber en historie: Florent Blondeau, Sanja Kosonen, Andreas Muntwyler, Agathe Olivier, Julien Posada, Molly Saudek, Ulla Tikka. Historie, som vækker genklang og genkendelsen i en. Historien skulle handle om Antoine Rigot, om hans liv på linen, om hans fald. 

 

Det er ikke så mange fakta som man umiddelbart kan genkende, hvis man ser forestillingen med uforberedtе øjne, til gengæld genkender man historier fra sit eget liv. Man får både grinet og sørget under forestillingen. Kærlighed, begær, kampen med og mod livet. Samhørighed, tvivl, frustrationer, venskaber. Man ser mænd: både partnere og rivaler. Man ser kvinder, hvor tilskuernes associationer spænder fra dyb indsigt og utålelig frustration til det mest overfladiske på "Sex and the city"-maner.

Alt det, som man lever igennem, sat op på scenen, bestående af 7 12 mm brede liner. Man kan ikke lade være med at prissætte dansernes tekniske formåen. Det er et mesterværk, ikke mindst fordi det ser så let og elegant ud. De leger og nyder deres leg på linen og med linen. Deres samspil med hinanden og med rummet indeholder både skuespil og dans og glæden over at være til, at være der, hvor de er i det pågældende øjeblik. I NUET.

foto: Jean-Pierre Estournet

Læs mere om forestilingen: http://www.kit.dk/2008/colporteur.htm

 

nye artikler
Syre
Copenhagen Psych Fest leverede toppræstationer i øst og vest, nord og syd. Hele Staden blev omdannet til et hvepsebo af livsfarlig og livsbekræfigende lyd. Vi tog en tur i kanen. Here it goes:

læs mere

Ode til Enghave Station
Ode til Enghave Station - Nu er den død, Enghave Station, og med den en epoke.

læs mere

Everybody comes to Rick's
I hjertet af den ungarske hovedstad Budapest, lige ud til vandet, er at finde en museum-café. Mere usædvanlig er dens ejer, der også bestyrer tre restauranter, alle indenfor 100 meter af caféen. På sin vis er denne privat ...

læs mere

Event kalender
« August 2017
mantironstorfrelørsøn
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Log ind