Kongehusets fornyelse

collage af artm8: den nyer regent foran Rosenbogslottet.

Del

I anledning af folkeafstemningen om reform af tronfølgeloven bringer cph-art et forslag af mere gennemgribende fornyelse af monarkiet i Danmark og det Danske Kongehus.

Indsendt af Artm8 ved Peter Fonnesbech.

Som barn blev jeg i begyndelsen af 1960-erne hvert år slæbt med ind på Amalienborg på Kong Frederik IX fødselsdag. I mængden sammen med en masse andre børn og forældre stod vi så der og ventede på, at et antal ukendte personer ville vise sig på en balkon i det fjerne og vinke, mens mængden så ville råbe det obligatoriske trefoldige Hurra.

Oplevelsen har aldrig stået som nogen enestående begivenhed i mit barndom, snarere tværtimod, for jeg synes, slet ikke at bygningerne lignede et slot, ventetiden var lang, underholdningsværdien lig nul og kongefamilien på balkonen imponerede heller ikke.

Drømmen om den skønne dameskikkelse

Karnavalskostumer af Steen Jespersen

Del

Det hele begyndte vistnok, da en lille dreng fik en drøm. En drøm om hans egen mor, som han mente, at hun så anderledes ud end hun gjorde.

Drengen blev fascineret af en dameskikkelse. En dame, der var stilfuld og elegant. Han ønskede så inderligt, at hans mor var sådan en dame. Altså en med pels og hat.  "Min mor gik jo ikke så meget op i tøjet," - siger Steen -  "men i min verden og i mine fantasier ville jeg hellere have en mor, der var stewardesse, en flot dame i lækre gevandter. I stedet for cyklede hun rundt i gummistøvler. Derfor var jeg meget utilfreds med hendes påklædning". Men det er ikke det nemmeste i verden at lave om på sin mors tøjstil, når man blot er 6 - 7 år gammel. Heldigvis fik drengen et par tvillingesøstre, som var tre år yngre end han selv.

Støttekoncert for civilbefolkningen i det sydøstlige Ukraine

Østukraine, Gumanitær katastrofa

Krigen i det sydøstlige Ukraine har ført til et enormt antal dræbte civile. Antallet af flygtninge er nået op på over 1 million. Der er tale om en humanitær katastrofe. I det sydøstlige område er der omfattende mangel på nødvendig medicin, mad og klæder. I mange steder er beboelsesområderne ødelagte og mange mennesker, blandt dem børn og ældre, står uden tag over hovedet.
Befolkning har brug for din hjælp!

Vi glæder os til at se dig til koncerten!

Billetter sælges ved indgangen! Pris – 100 kr, for pensionister og unge under 25 år – 50 kr.

Kunstnerne der medvirker i koncerten er:
Gitta-Maria Sjöberg, Irene Hasager, Hanin Hamad, Laurits Dragsted, Leena Malkki-Guignard, Grigorij Khodos, Anna Kirova, Georgrij Alexandrov, Valerij Lihachjov m.f.

Komittén til støtte af civilbefolkningen det sydøstlige Ukraine

Jens K koncert og digtoplæsning af Niels Thomsen og Nicolaj Stochholm i LiteraturHaus på Nørrebro

Jens K. koncert og digtoplæsning med Niels Thomsen og Nicolaj Stochholm. Singer/songwriteren Jens K er en velbevandret herre, og har en mangeårig solokarriere og fire stærke albums bag sig. Han bakkes op af Christian Rønn (keyboards) og Henrik Liebgott (guitar), = "De Prøveløsladte", ligeledes et par erfarne musikere, der er kendt for deres samarbejde med Peter Peter og Mikael Simpson. De to forfattere, som bolter det poetiske og musikalske sammen, er digteren Niels Thomsen (også kendt fra No Knox), som bl.a. har skrevet digtsamlingen "Rødovre Blodåre" og Nicolaj Stochholm, der snart er aktuel med ny digtsamling. Hans Henrik Siig fra radiokanalen Mod Strømmen DJ'er før og lidt efter.....Alle er velkomne.

"ET LATTERLIGT MENNESKES DRØM", DOSTOJEVSKIJ kærligheden, syndsbegrebet og skyld

"ET LATTERLIGT MENNESKES DRØM", DOSTOJEVSKIJ kærligheden, syndsbegrebet og skyld, med Viktor Melnikov og Alex Fryszman

Billetbestilling:
http://www.teaterbilletter.dk/index/chooseprice/showid/65855/type/1

”Elsk din næste som dig selv…”

"Et latterligt menneskes drøm" af Fjodor Dostojevskij med Viktor Melnikov og Adam Ørvad (accordion). Iscenesættelse af Slava Kokorin og Zoya Zadorozhnaya (Rusland), Scenografi af Sergei Boguslavsky, dramatisk bearbejdelse af Sasha Lystrup Andersen.

MED

DOSTOJEVSKIJ
kærligheden, syndsbegrebet og skyld
Med Alex Fryszman

Efter forestillingen ”Et latterligt menneskes drøm” har du en unik mulighed for at få et indblik i den verdenskendte forfatter Dostojevskijs fantastiske verden og fordybe dig endnu mere i den iscenesatte novelle. 

Mød de medvirkende i forestillingen og hør foredraget af Dostojevskij-eksperten 

Alex Fryszman (ekstern lektor ved Københavns Universitet). 

Event kalender

Su Mo Tu We Th Fr Sa
29
30
1
2
3
4
5
 
 
 
 
 
 
 
6
7
8
9
10
11
12
 
 
 
 
 
 
 
13
14
15
16
17
18
19
 
 
 
 
 
 
 
20
21
22
23
24
25
26
 
 
 
 
 
 
 
27
28
29
30
31
1
2
 
 
 
 
 
 
 

Bliv en forfatter!

Bliv en forfatter!