Det største kunstværk

Steen Weile, Naturen

er naturen. Dette er der ingen tvivl om. Men man skal ud for at opleve det og ikke bare ud, - ud i naturen. Om man tror på den ene eller den anden Gud er ligegyldigt, men nogen må være ansvarlige for det vidunderlige syn man til tider møder. Kan en maler efterligne naturen? Ja, men han/hun når den ikke til sokkeholderne, - det bliver kun små kopier. Men kan en fotograf forevige naturen, ja, men også kun i små bidder. Det er ikke godt nok, man skal være der!

Del

Da jeg oplevede vedlagte sceneri var jeg helt alene. Ville folk mon ikke se det? Jo sikkert, men  5 graders frost og frisk vind .... stive fingre og blåfrosne knæ efter blot 10 minutter får de fleste til at holde sig inden døre.

Man kan også besøge et galleri – her er der normalt varn og behageligt og man kan holde ud længe. Og så får man en anden form for kunst – her står et menneske bag der gerne vil udtrykke sig, har et budskab – ikke at jeg kan sige at alle ”budskaber” går lige ind, men nogen er dygtige til at udtrykke sig, noget kan fange mig og få mig til at kigge igen og igen og give mig en underlig varme, en nydelse. Og er det så kopier af naturen jeg går efter – næh, det er billeder med budskaber.

Er fotografering kunst eller er det håndværk? Dette er et meget godt spørgsmål. Det er et håndværk at lære at instille de mange knapper og sætte det rigtige lys, men det kan være kunst at finde de rigtige motiver, den rigtige vinkel og så lige at trykke på det rigtige tidspunkt. Men når man har teknikken på plads og udvalgt det rigtige motiv er det den hurtigste kunst for hvem kan frembringe noget på 1/200 del sekund?

Dette kan muligvis være et emne til debat og det er også helt fint, men husk at kreative mennesker opfatter tingene forskelligt og diskussionen om kunst er længere end evigheden.

Steen Weile naturen

Foto og tekst: Steen Weile

Nyd naturen – den er afgifts- og skattefri (endnu).

 

Event kalender

Su Mo Tu We Th Fr Sa
28
29
30
31
1
2
3
 
 
 
 
 
 
 
4
5
6
7
8
9
10
 
 
 
 
 
 
 
11
12
13
14
15
16
17
 
 
 
 
 
 
 
18
19
20
21
22
23
24
 
 
 
 
 
 
 
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
 
 

Bliv en forfatter!

Bliv en forfatter!