foredrag til kunstforeninger og andre institutioner

Foredrag til kunstforeninger, gymnasier, arbejdspladser og andre institutioner

cph-art tilbyder en række foredrag og oplæg om kunst og kunstrelaterede emner til din institution eller arbejdsplads, som efter aftale kan tilpasses din målgruppe og praktiske omstændigheder. De er tænkt som inspiration og indsigt i kunstværker, som er sværere tilgængelige end på museerne, eller nogle aspekter af værker i historien, som kan åbne for et nyt syn på kunsten i bredere forstand.

Del

Poul Gernes på Herlev Hospital

Poul Gernes udsmykkede vægge, lokaler, auditorier, toiletter, stuer og gange på hospitalet med vidunderlige farver, geometriske former og farvemættede flader for at styrke patienternes velbefindende. Gernes mente, at farver har indvirkning på den menneskelige psyke, og at kunstneren har et socialt ansvar, og disse syn på kunsten og mennesket smelter sammen i hans livsværk på Herlev Hospital.

Foredraget kan finde sted på hospitalets offentligt tilgængelige områder, eller med billedmateriale hos jer.

Det psykologiske portræt

Rembrandt var en af de første malere, som  begyndte at skildre mennesket som et væsen med et dybt indre sjæleliv, som afspejlede sig i anisigtstræk og fysiognomi. Gennem hele sit liv malede han selvportrætter, hvor han uden skånsel viser både sit fysiske forfald og de spor, som de store tab, han led i sit liv, udtrykte sig gennem hans nærværende blik. Før hans tid, tjente portrætter som oftest til at understrege den protrætteredes position som velgører eller magtindehaver. Efter Rembrandt begynder mennesket i kunsten at blive - et menneske.

Kroppen i kunsten

Den menneskelige krop har inspireret kunstnere gennem århundreder, og kropsidealet har ændret sig drastisk gennem tiden. I dag er kroppen måske mere tilstedeværende end nogensinde i det offentlige og private rum, hvilket tilsyneladende kan være udtryk for frigørelse, men også på mange måder bringer store kvaler med sig, især for unge, i form af spiseforstyrrelser og ekstrem kropsdyrkelse.

For den udøvende kunstner er kroppen også en neutral model,et virkemiddel, genstand for erotiske fantasier, provokation, abstraktion - i sig selv et nøgent lærred!

Rudoph Tegner - Mod Lyset

De fleste har set Tegners kollosalstatue "Mod lyset" på Blegdamsvej ved Rigshospitalet, men kun få kender hans øvrige virke, og har besøgt hans helt unikke museum på en forblæst hede i Nordsjælland. Foredraget fortæller om den symbolisyiske skulptør, den modstand han mødte i sin samtid, hans kompromisløshed som kunstner, og hans lidenskabelige, pathosfyldte værker.

Ved alle foredrag i kunstforeninger kan der aftales efterfølgende smagsprøver på god portugisisk vin med mulighed for indkøb.

Kontakt Louise Kristensen for mere information om kunstforedrag.

Læs mere om vores andre foredrag:

Kunsten i undervisning og specialpædagogik

Samtidskunst og kunstpædagogik i folkeskole og gymnasiet

 

nye artikler
Syre
Copenhagen Psych Fest leverede toppræstationer i øst og vest, nord og syd. Hele Staden blev omdannet til et hvepsebo af livsfarlig og livsbekræfigende lyd. Vi tog en tur i kanen. Here it goes:

læs mere

Ode til Enghave Station
Ode til Enghave Station - Nu er den død, Enghave Station, og med den en epoke.

læs mere

Everybody comes to Rick's
I hjertet af den ungarske hovedstad Budapest, lige ud til vandet, er at finde en museum-café. Mere usædvanlig er dens ejer, der også bestyrer tre restauranter, alle indenfor 100 meter af caféen. På sin vis er denne privat ...

læs mere

Event kalender
« August 2017
mantironstorfrelørsøn
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Log ind