Snørestaden

Vi inviterer alle Byparkens beboere – og andre børn og voksne med fantasien i behold – til at trække tråd i massevis gennem parken og skabe farverige net, som vil udgøre et kollektivt kunstværk: Smukke væv af tråde, der vil give Byparken et helt nyt præg og stå som vidne om deltagernes bevægelser i rummet.  Trådnettene kommer til at hænge der i op til en uge.

En af idéerne i Snørestaden er at forbinde husene i Byparken med selve parken. Derfor, hvis du bor i Sejlhuset, Cityhuset eller Ørestadshuset og har altan ud mod parken: Bind en snor til altanen, kast den ned i parken og sæt den fast et sted dernede! KLIK HER og læg dit navn og adresse, så lægger vi en rulle snor i din postkasse. Det er selvfølgelig helt uforpligtende.

PROGRAM FOR DAGEN, SØNDAG D. 9. MAJ:

Snørestaden begynder kl 13. Vi inviterer alle med altaner ud mod parken til at fæstne snor til altanerne og kaste snoren ned i parken. Så mødes vi midt i Byparken og går i gang.

Kl. 13-16 er der fri opsætning af snor over, under, igennem, forbi, omkring, udenom, langs og mellem parkens punkter. Træk en tråd, træk ti eller træk hundrede, sæt dit eget præg på Byparken og vær med til at forme trådværket.

Kl. 16-18 inviterer vi til fernisering. Kom og nyd et glas Lambrusco, eller cider, og inspicér dagens værk.

manual til snørestaden

MULIGHEDER

Snørestaden er en åben begivenhed. Det er op til dig at forvandle Byparken som du vil. Bare tag fat i tråden og sæt den hvor du synes. Kun fantasien og brandregulationerne sætter grænser. Hensyn til friholdning af brandarealer gør, at vi kun kan bruge følgende områder:

Den asfalterede vej gennem parken må ikke blokeres af snor.

Projektgruppen Roderummet sørger for, at Byparken bliver ryddet op efter begivenheden og efterladt i lige så god stand som før.

BAGGRUND

Snørestaden er søsat af projektgruppen Roderummet – en gruppe frivillige, der arbejder med at udfordre de byrum, vi lever i. Læs om os her.

Vi har kastet os over lige det her projekt, fordi Byparken er som intet andet sted i København. Kolossal i udstrækning, et krydsfelt mellem monumental arkitektur og fri natur, og så et sted, der udvikler sig netop nu og endnu ikke helt “sidder fast” i folks bevidsthed.

Vi vil gerne undersøge, hvordan det er muligt for beboerne af et så enormt byrum selv at lave om på det og tilegne sig det. Vi er også ude på at alle får en dejlig og usædvanlig oplevelse, i det forhåbentligt gode vejr!

WORKSHOPS

Op til projektet afholder vi to workshops, hvor vi inddrager henholdsvis gymnasieelever fra Ørestad Gymnasium og folkeskoleelever fra Ørestadklasserne på Islands Brygge Skole i eksperimenterne med snor i byrummet. Den første workshop bliver afholdt torsdag d. 29. april kl. 10-14 med billedkunstelever fra gymnasiet.
Vi afholder workshops for det første for at inddrage bydelens børn og unge mere i projektet og dele ud af hvad vi har lært om forholdet mellem mennesket og dets byrum, og for det andet for at blive bedre rustet til selve begivenheden d. 9. maj og lade os inspirere af elevernes kreativitet.

Har du har spørgsmål omkring Snørestaden – skriv i kommentarfeltet eller send en mail til info@snorestaden.dk

Adresse: 
Event type: 
exebition
Dato: 
Sunday, May 9, 2010

Event kalender

Su Mo Tu We Th Fr Sa
28
29
30
31
1
2
3
 
 
 
 
 
 
 
4
5
6
7
8
9
10
 
 
 
 
 
 
 
11
12
13
14
15
16
17
 
 
 
 
 
 
 
18
19
20
21
22
23
24
 
 
 
 
 
 
 
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
 
 

Bliv en forfatter!

Bliv en forfatter!