Dennis McNett, "Ulven kommer", ”Wolfbats are real”, foto: Asger Hunov

Ulven kommer – rabies på Vesterbro

Den amerikanske undergrundsgrafiker Dennis McNetts dyrisk psykedeliske værker kan frem til den 18. maj opleves i galleriet MOHS på Vesterbro.

”Wolfbats are real” hedder udstillingen, der består af en række håndskårne trætavler, vægfigurer, djævlemasker, træsnit og et til lejligheden produceret større tableau med en manende ulvefigur, der messer over eller ligefrem gennempløjer et abstrakt storbylandskab.

Dennis McNett, ”Wolfbats are real” MOHS galleri, foto: Asger Hunov

Dennis McNett benytter sig af et formsprog der henter inspiration fra genrer som Heavy Metal, dyster gotisk fantasy eller spiluniverser som World of Warcraft. Det er ikke så tit vi ser den slags herhjemme og værkerne bevæger sig flere gange over grænserne til det smagløse og billige.

Det med det billige er faktisk styrken i hans produktion, for håndværksmæssigt er der ikke noget at komme efter og Dennis McNett er alsidig, eksperimenterende og bevæger sig ud af mange spor. Fælles er en udforskning af aggressive og dyriske udtryk fra det bagerste af den maskuline reptilhjerne. Værkerne er både smukke og hæslige med en detaljerigdom hos dæmoner med forvredne djævlehorn, hvæsende flagermus, ulvehoveder med lynende onde øjne, flænsende tænder, skarpe knurhår og anden herlig rå rovdyrs æstetik.

Dennis McNett, ”Wolfbats are real” MOHS galleri, foto: Asger Hunov

Dennis McNetts er født i 1972 og på hans hjemmeside http://wolfbat.com/ kan man læse at han som barn blev opmuntret til at tegne af sin blinde bedstefar, der igen og igen insisterede på at hans tegninger var rigtig gode. Hans grafiske stil med hårde konturer trækker tråde tilbage til den amerikanske Comix og undergrundstradition fra 1960´erne, kombineret med påvirkninger fra det rå og højenergiske billedsprog fra skateboard- og punkrock scenen i 1980´erne, som han selv er en del af.

Billedtekst: Antihelten Dennis McNett på MOHS exhibit på Vesterbro. Foto: Asger Hunov Antihelten Dennis McNett på MOHS exhibit på Vesterbro. Foto: Asger Hunov

Skateboarddesign med antihelte

På MOHS – exhibit, kan man yderst billigt (300,-DKK) erhverve sig et af de originalt signerede og nummererede træsnit, der udført i verdens ældste trykketeknik, benyttes som grafisk platform for nutidigt skateboarddesign.

Skateboardtrykkene, der har fællestitlen ”ANTIHERO” hylder en række antihelte som venner og skatere fra subkulturen i rollen som onde indianere eller satirisk omgivet af afgnavede dueben. Andre ”boards” fortæller historien om ”heavy-metal-mennesket” og om den ikke helt så heltemodige amerikanske invasion i Irak.

Dennis McNett:  “Antihero - he is always Heavy” træsnit og skateboarddesign, foto: Asger Hunov Dennis McNett: “Antihero - he is always Heavy” træsnit og skateboarddesign, foto: Asger Hunov

For der er mange historier at opdage i Dennis McNetts dyriske flagermuse- og ulvehunde verden, hvis man ellers kan acceptere at den findes og at der kan komme noget vitalt og meningsfyldt ud af en krøllet drengehjerne, ivrigt opmuntret af sin blinde bedstefar.

Alle fotos: Asger Hunov

Links:
Dennis McNetts hjemmeside: Wolfbat.com [Wolfbat.com]
MOHS exhibit: http://mohs.dk/
Sønder Boulevard 98, 1720 København V
Åben:  onsdag 12 – 17, torsdag  12 – 18, fredag  12 – 17 og lørdag  13 - 16

nye artikler
Syre
Copenhagen Psych Fest leverede toppræstationer i øst og vest, nord og syd. Hele Staden blev omdannet til et hvepsebo af livsfarlig og livsbekræfigende lyd. Vi tog en tur i kanen. Here it goes:

læs mere

Ode til Enghave Station
Ode til Enghave Station - Nu er den død, Enghave Station, og med den en epoke.

læs mere

Everybody comes to Rick's
I hjertet af den ungarske hovedstad Budapest, lige ud til vandet, er at finde en museum-café. Mere usædvanlig er dens ejer, der også bestyrer tre restauranter, alle indenfor 100 meter af caféen. På sin vis er denne privat ...

læs mere

Event kalender
« August 2017
mantironstorfrelørsøn
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Log ind