Er du liberal? Gør DU så forskel?

Om penge og den liberale hykleri

Jeg har IKKE råd til at får denne artikke korrekturlæst i en fart, jeg har hellere ikke råd til at vente med at publicere den, derfor må DU leve med de evtuelle fejl og mangler, som du måtte finde der!

ER du personlig imod, at staten finansierer kultur? VIL du afskaffe DR licens? Hindrer det så dig i at bruge statsfinansierede medier og andet kulturudbud? Hindrer det dig i at gå på udstillinger, eller til koncerter i AmagerBio, der modtager støtte fra Københavns Kommune? Hindrer det dig i at læse Berlingske og Politiken? Hvis IKKE, så ER du ret hyklerisk!

Ta' det rolig, du er ikke alene! Jeg har op til flere af mine venner, der er nøjagtig lige som dig!

Den 13. okt. 2013 skrev Dorte Jelstrup i Politiken en LAAAAANG og total uigennemlæselig indlæg om kultur (http://politiken.dk/debat/profiler/filosofferne/ECE2102681/filosofferne-...) og hvor slemt vil det være hvis Venstre og DF kommer til magten.
 

Det eneste fornuftige i helle den lange smøre var den følgende citat:

"Penge er et af de mest effektive styringsmidler inden for den kulturelle sektor overhovedet.

Ud fra devisen om, at politikerne sætter rammerne for kulturlivet i Danmark, kan man som magthaver meget nemt via bevillinger og ikke mindst reduktion af bevillinger styre udviklingen inden for kulturlivet.
Det er endog meget nemt at stække produktion og formidling af den kunst, man ikke bryder sig om, ved at skrue på de økonomiske tilskudsknapper i det kulturpolitiske maskinrum."

 

Her er jeg 100 % enig med hende! Det er jo DERFOR man i de seneste årtier har så stort antal af den socialistiske propaganda i kulturlivet!

Det er DERFOR vi har gymnasielærere, der dårlig nok kender historien, ved intet om hvordan samfundsmæssige forhold i VIRKELIGHEDEN hænger sammen og er ikke i stand til at levere upolitiseret undervisning.

Det er DERFOR har vi talentløse kulturprojekter, der er støttet af de offentlige, blot fordi der har brugt de "rigtige" paroler i ansøgninger - paroler, så som "integration", "ligestilling", "inklusion", "de sociale arv" mm... listen af de "ind" ord er langt. Ord, der kan få enhver rød politiker til at ta' fællesskabets pengepund frem og betale ved kasse 1 af skatteydernes penge.

Men hvad ser vi så, når vi vender blikket den anden vej?

Hvor mange af de ultraliberale aktivister, har ikke på det sidste læst på nettet og delt artikler fra medier, der modtager statsstøtte? Og hermed støttet dem yderligere med visninger, liks og delinger?

Det har jeg selv også gjort. Men når jeg gør det, så er jeg opmærksom på problematikker i det. Tænker DU på det?

Inden for det sidste stykke tid har jeg mødt kun TO (2) liberale mennesker, som jeg har fået mærkbart praktisk hjælp og økonomisk støtte fra. Økonomisk støtte - fordi der er een, der ved, at hvis det er vigtigt at få noget UD, at få noget formidlet, så skal det også penge på bordet. At skrive ER et arbejde, og hvis man skal formidle noget UDEN at være støttet af staten, så skal pengene komme fra den anden side.

Derfor vil jeg vide: Hvor mange af mine liberale bekendtskaber, der hyler i samlet kor om afskaffelse af DR - licens er PARATE for at betale for alternativ ud fra eget pengepund? Ikke i en fjern fortid, når den ER afskaffet (hvis den er afskaffet) men HER og NU, når det er NU den forskel, der ville gælde?

Hvad ku' man ellers gøre?

Man ku' jo også starte med at se nærmere på den politiske kulturdiktatur, der er skrevet ind i lovgivningen. For eksempel den følgende lov, der tillader skattefraskrivning af kulturstøtten KUN til de i forvejen offentlig støttede institutioner:
https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=16676

Kort fortalt:
"Ved lov nr. 1389 af 20. december 2004 (L 39) er der etableret en fradragsordning for ”gaver til kulturinstitutioner”.
Ordningen indebærer, at virksomheder kan fradrage pengegaver til kulturinstitutioner, der i det foregående år har modtaget offentligt driftstilskud, samt at personer og virksomheder kan fradrage værdien af gaver, i form af kunstværker og kultur- og naturhistoriske genstande til sådanne kulturinstitutioner. Er den modtagende institution nyetableret, kan den på tilsvarende vilkår modtage gaver, hvis der foreligger et skriftligt tilsagn om driftstilskud fra stat eller kommune."

Lovgivning, der er munder ud i den politisk styring af kulturlivet.

Foto: Andrej Aksenov

 

nye artikler
Syre
Copenhagen Psych Fest leverede toppræstationer i øst og vest, nord og syd. Hele Staden blev omdannet til et hvepsebo af livsfarlig og livsbekræfigende lyd. Vi tog en tur i kanen. Here it goes:

læs mere

Ode til Enghave Station
Ode til Enghave Station - Nu er den død, Enghave Station, og med den en epoke.

læs mere

Everybody comes to Rick's
I hjertet af den ungarske hovedstad Budapest, lige ud til vandet, er at finde en museum-café. Mere usædvanlig er dens ejer, der også bestyrer tre restauranter, alle indenfor 100 meter af caféen. På sin vis er denne privat ...

læs mere

Event kalender
« August 2017
mantironstorfrelørsøn
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Log ind