Kunst, velgørenhed og Hilton

Raymond Hoogendorp, Hilton Hotel, Copenhagen

Hotelkæden Hiltons velgørenhedsfond - "Hilton in the Community Foundation" - har denne gang har lavet et arrangement til fordel for Foreningen for Familier med Kræftramte Børn.
Hiltons store foyer dannede ramme om arrangementet, der bestod af en live art performance med efterfølgende bortauktionering af et af aftenens to skabte kunstværker.

Den kunstneriske del af projektet blev repræsenteret af hollandske “Bubble projects” med Anne de Vries i spidsen, og kunstneren, der stod bag performance-delen, var Raymond Hoogendorp. Det maleri, blev solgt på en auktion umiddelbart efter performancen, var skabt af ham, var 3 * 1 meter og blev købt for 20.000 kr af hotellet, så Hiltons gæster i København fremover får mulighed for at se det store og livsbekræftende værk.

Billedet er præget af stærke farver og kontrolleret vildskab. Vi tog et kig på maleriet, mens det stadig var fugtigt - det skulle tørre i mindst to dage, før det kunne tages op fra gulvet. På det tidspunkt lå malingen stadig på lærredet i et tykt lag.
Raymond Hoogendorp, cph-art

Det karakteristiske for Raymonds kunst er, at han på en afslappet og naturlig måde kombinerer forskellige fremgangsmåder. Når han skaber er det første, man ser, at han bare klasker maling på lærredet. Ved nærmere eftersyn erfarer man, at det er knapt så enkelt. Jo, malingen ER klasket ned på lærredet, men langt fra på en tilfældig måde. Der er dynamiske elementer i billedet - tilføjet både før og efter "klaskene" - som samler det vilde farvespil i en gennemtænkt helhed og lokker motivet frem. Man kan ikke undlade at forundre sig over - og værdsætte - Raymonds farvevalg, hvor de enkelte farver understøtter hinanden og spiller op til helheden på trods af, at de i en anderledes sammensætning nemt kunne have virket kaotiske og rodede.

Dette afspejler måske selve Raymond, der, bag en glad, drenget facade, gemmer en mangeårig kunstnerisk erfaring med vilde, men ganske kontrollerede projekter, som det har krævet sin mand at få gennemført. Navnet på hans galleri, “Jetsetart”, leder umiddelbart tankerne hen på en playboy-tilværelse. I virkeligheden er det et stort arbejde, som kræver ikke kun kunstneriske, men også forretningsmæssige evner.

Bubble projects i Hilton, Copenhagen

I øjeblikket fortsætter udstillingen på Hilton Hotel med fire andre hollandsk kunstnere:  Jos van Beek, Maud Quaedvlieg, Reink van Houten og Florentijn Bruning.

Raymond Hoogendorp hjemmeside: www.raymondhoogendorp.com

 

Event kalender

Su Mo Tu We Th Fr Sa
1
2
3
4
5
6
7
 
 
 
 
 
 
 
8
9
10
11
12
13
14
 
 
 
 
 
 
 
15
16
17
18
19
20
21
 
 
 
 
 
 
 
22
23
24
25
26
27
28
 
 
 
 
 
 
 
29
30
1
2
3
4
5
 
 
 
 
 
 
 

Bliv en forfatter!

Bliv en forfatter!