Inklusion i Campingland.

Foto: Michael Reinhold Kjær

Trailerpark Festival leverede igen i år brugskunst i særklasse. Journalisten Morten Friis kiggede indenfor og med sig havde han kunstneren Michael Reinhold Kjær der fortolkede trailerparkkunsten.

 Er der noget danskerne er eksperter i så er det eksklusion. Hvem har ikke prøvet at sidde til et middagsselskab og bare ikke passe ind på grund af socialklasse, hudfarve, påklædning eller seksualitet og mærke kulden krybe ind under skjorteflippen, medens man i stor stil bliver ignoreret, overset, tilsidesat. Og det er netop det modsatte Trailerpark Festival kan, når de sætter kunsten i højsædet. For her er der tale om brugskunst i særklasse. Alle festivalens værker er skabt med interaktionen som udgangspunkt.

Trailerpark Festival er en musik- og kunstfestival, der på sjette år i træk, præsenterer det nyeste og nye og de gamle klassikere indenfor en bred vifte af musikgenrer og kunstneriske udtryk. Omdrejningspunktet er campingvognen, som år efter år redefineret og redesignes på ny og altid overraskende vis.  Festivalen finder sted i Enghave Scaterpark, der i slutningen af august omdannes til en legeplads for de nysgerrige og de legesyge. Der er tale om tre scener, otte campingvogne og et utal af sideløbende kunstprojekter, der gør festivalen til en unik størrelse i det ellers yderst pakkede festivalprogram som de danske somre eksellerer i.  Til den traditionelle musikfestival, bliver de kunstneriske indslag altid en underligt påklistet affære, en skulptur hist, et stakitmaleri her, men hos Trailerpark-folkene tages kunsten seriøst for alvor og det er det der gør denne festival til noget unikt i festivalland. Det hele drejer sig om inklusion i stedet for eksklusion. Ethvert at trailerparks værker, har som præmis at de skal være inkluderende, at de skal invitere beskueren indenfor, og med det som udgangspunkt og kongstanke bliver trailerparks kunstprogram fastsat år efter år, i 2012 for sjette år i træk.

I år var der skruet ned for campingtemaet, kun en lille håndfuld var der tilbage, men det gjorde intet, for der var kommet fine erstatninger. Det er det legende der er omdrejningspunktet i Trailerparks kunstprogram. Folk kravler, hænger, står, sidder, ligger, danser, kysser og krammer i det man kan kalde yderst velgjort brugskunst. Der er absolut ikke tale om stor kunst her, men det er også fuldstændigt ligegyldigt, når udgangspunktet er at trække festivalgængeren ind i værkerne og få dem til at fulde dem ud til fulde. Og det er på sjette år i træk lykkedes Trailerpark til perfektion. Thumbs up for that!

Event kalender

Su Mo Tu We Th Fr Sa
1
2
3
4
5
6
7
 
 
 
 
 
 
 
8
9
10
11
12
13
14
 
 
 
 
 
 
 
15
16
17
18
19
20
21
 
 
 
 
 
 
 
22
23
24
25
26
27
28
 
 
 
 
 
 
 
29
30
1
2
3
4
5
 
 
 
 
 
 
 

Bliv en forfatter!

Bliv en forfatter!