Frugtmiks

Mie Jeppson, hjerte, udsnit

Del

forord af Morten Friis

En meget interessant og gribende historie om en af cph-arts kunstnere er kommet ind i vores mailbox og vi har valgt at trykke den lige præcis som den er blevet skrevet. Så cph-art præsenterer her Mie Skads Jeppsons personlige beretning om sig selv og om hendes kamp for at hjælpe en vietnametisk guides kamp for at forsørge sin familie.

Hvordan skriver man om en selv? Specielt når jeg bedst kan sammenlignes med en mikset frugtdrik. Frugtmiks frem for Matadormiks, M&M- blanding eller en buffetanretning. For jeg er helsefreak og kender kalorieantallet på alle fødevarer i Føtex og min hobby/fritidsaktivitet/uddannelse er Human Ernæring. Mikset fordi jeg både kan lide musik af L.O.C. og Maria Callas, ser film som Borte med Blæsten og Fight Club og når det kommer til kunst er lige vild med Frida Carlo som med graffiti.

Al verdens frugt mikset i en blender kan også bedst beskrive min egen kunst, der er en blanding af naturalistisk, abstrakt, graffiti, collage, blyanttegning, blæk, akvarel, akryl og en sjat glimmer. Når det kommer til følelser og budskaber bør frugtmiksen tilføres yoghurt, nødder, chokolade og kaffe for min malerier er både er feminine og rå, kærlige og vrede, eventyrlystne og tryghedssøgende, klassiske og provokerende, traditionelle og vilde!

Mie Jeppson, tegning, udsnit

Nu har jeg faktisk besvaret mit eget spørgsmål - for jeg har lige beskrevet mig selv gennem mine malerier! Mit inderste er en sjov blanding mellem at kende hemmeligheden de voksne ikke ved fra eventyret om Den Lille Prins nemlig, at ” Kun med hjertet kan man se rigtigt, det væsentlige er usynligt for øjet” og at samtidig være dybt afhængig af nyt tøj og sminke for at føle lykke!

Nu til det væsentlige i denne artikel. Ikke væsentligt som i morgenkaffe, kontaktlinser og mascaraer. Væsentligt som i livsnødvendigt! Og man kan ikke se det med øjet. Kun med hjertet! ;0) Eller i et mikroskop. Det drejer sig om vitaminer og mineraler.” Enhver læge er forpligtet til på begæring at yde den første fornødne lægehjælp, når hurtig lægehjælp må anses for at være påtrængende nødvendig”. På samme måde føler jeg en forpligtelse til at informere om disse mikroskopiske stoffer. Det er stoffer som vores krop ikke kan fungere uden og som grundet fejlernæring er forbundet med mere end halvdelen af alle børnedødsfald i Vietnam ifølge UNICEFF.  Vietnamesiske børn der har overlevet fejlernæringen, men som følge heraf har alvorlige sygdomme prøver min veninde Susan og jeg at hjælpe det bedste vi kan. Det er børn, som ikke kan gå fordi deres knogler er skæve, bløde og brækker grundet vitamin D og/eller calciummangel. Børn der er blinde grundet vitamin A mangel. Har nedsat neurologisk udvikling forsaget af Jern mangel. cph-art ønskede at bringe en artikel om mig, min kunst og min ven Nam. Dette afsnit sneg sig på mystisk vis vej fra mit hjerte til artiklen. Børnene lider! Deres handicaps, mentale retarderinger og fysiske svækkelser kunne have været undgået ved tilstrækkelig god ernæring og/eller ved vitamintilskud!

Så tilbage til udgangspunktet for artiklen. Min ven Nam. Manden der begynder en hver samtale med ”Excuse me Mie and Susan. I have some importent information to tell”, hvorefter der kommer en lang talestrøm uden hoved eller hale. Som glædeligt inviterer på middag selvom han ingen penge har, så enten Susan eller jeg er nødt til at snige os op at betale regning med en undskyldning om at vi skal på toilettet.

Nam lever af at kører rejsende rundt i Vietnam på motorcykel. Han tjener 3 dollars på en heldagstur og der kan ofte gå mange dage uden arbejde. Turen koster 50 dollars og det er hans chef, der får resten. Nam er enlig far til en datter på 9 mdr. For de penge han tjener skal han betale husleje, pleje og pasning af hans barn samt livsnødvendig medicin til hans egen mor.

Nam drømte om at købe sin egen motorcykel, så han på den måde kunne få sin egen lille forretning og selv tjene de 50 dollars. Derfor oprettede Susan og jeg en gruppe for indsamling af penge til en motorcykel til Nam. Imellem tiden blev hans lille datter alvorlig syg og indlagt på hospitalet. Takket være cph-art og andres støtte har Nam i dag sin egen motorcykel og er nu i stand til at betale for datterens hospitalsophold. I har rørt os helt ind til knoglerne! Vi vil aldrig glemme jeres støtte.

Den største tak
Nam, Susan og Den Miksede frugtdrink!
 

 

 

 

Event kalender

Su Mo Tu We Th Fr Sa
28
29
30
31
1
2
3
 
 
 
 
 
 
 
4
5
6
7
8
9
10
 
 
 
 
 
 
 
11
12
13
14
15
16
17
 
 
 
 
 
 
 
18
19
20
21
22
23
24
 
 
 
 
 
 
 
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
 
 

Bliv en forfatter!

Bliv en forfatter!