Elsk!

×

Error message

  • Unable to create CTools CSS cache directory. Check the permissions on your files directory.
  • Unable to create CTools CSS cache directory. Check the permissions on your files directory.
  • Unable to create CTools CSS cache directory. Check the permissions on your files directory.
  • Unable to create CTools CSS cache directory. Check the permissions on your files directory.
Viktor Melnikov, Adam Ørvad og Slava Kokorin på Assistenten

I midten af livet, i midten af Nørrebro ligger Assistens. Der, i midten af livet har vi døden, der er en del af livet. Der, i midten af døden, hylder vi livet. 

Fjodor Dostojevskij - en af Ruslands vemodigste forfattere skrev "Et Latterligt menneskes drøm" - der nu opført som en enmandsforestilling instrueret af Slava Kokorin, som er instruktør fra en by i Rusland, der hedder Ekaterinburg, Viktor Melnikov - skuespil og Adam Ørvad, der bærer forestillingen igennem med Chaijkovsky's "Oktober" og egne improvisationer.

Forestillingen er et livsbekræftende tankeeksperiment med en halvudstødt og ubemærket personlighed, som bærende element for fortællingens filosofiske tese. Eller? Er han nu den eneste? Eller medvirker selve livet, i form af den fattige sølle og forkomne pige, der i al sin ulykke vækker menneskets basale instinkt - viljen til at leve? En vilje så stærk, at den fører til genfødsel af et nedbrudt menneske.

I den en time lange monolog er Viktor Melnikv ikke alene. Teksten har følgeskabet af musik, hvor musikeren, "ikke spiller efter noder, men efter teksten" - siger Adam Ørvad, der farvelægger stykket med sin karakteristiske accordeonmusik. Skuespilleren - Viktor Melnikov - med sin blanding af ukrainsk og dansk opvækst og baggrund i det russiske sprog, skaber et skikkelse der er så troværdig, at man glemmer alt det, der er udenfor den lille kapel på Assistensen, mens man følger fortællingen. Han har en evne til at holde publikum i sin hule hånd i lang tid. Holde publikums opmærksomhed og dets følelsesmæssige engagement.

Når Viktor er på scenen ændres hans figur, holdning, ansigt. Ansigtet får ekstra furer, rynker bliver dybere, kroppen, der er pakket ind i en for stor frakke bliver lille og usikker...

Men det sker noget! Det sker i løbet af forestillingen, hvor vi ser et menneske, der ændrer sig! Forandring sker ikke kun i teksten, men også i det fysiske udtryk og fremtoning. Vi ser en mand, der vokser, vi ser en mand, der rejser sig. Rejser sig og går, med en opløftet pande og en fast beslutning.

Jeg vil ikke sige mere i denne omgang. Diktafonen, der gemmer på interview med forestillingens instruktør Slava Kokorin, skuespilleren VIktor Melnikov og musikeren Adam Ørvad har stof nok til mindst 2 artikler mere. Dette her - er min umiddelbare oplevelse. Oplevelse der rørte både følelser og fornuften.

ET LATTERLIGT MENNESKES DRØM af Fjodor Dostojevskij from TELLtoJOY Art Theatre on Vimeo.

 

Biletter til forestillingen kan bestilles her:
http://www.teaterbilletter.dk/index/eventdetails/eventno/37650

Comments

admin's picture

I forbindelse med forestillingen d. 13.12 afholder vi et spændende event!
http://www.cph-art.dk/event/tell-joy-theatre/et-latterligt-menneskes-dr%...

Event kalender

Su Mo Tu We Th Fr Sa
27
28
29
30
31
1
2
 
 
 
 
 
 
 
3
4
5
6
7
8
9
 
 
 
 
 
 
 
10
11
12
13
14
15
16
 
 
 
 
 
 
 
17
18
19
20
21
22
23
 
 
 
 
 
 
 
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 
 
 

Bliv en forfatter!

Bliv en forfatter!