Andrey Bartenev - den farverige skikkese og sprudlende personlighed

Eksplosion i Det Kongelige

Andrey Bartenev er en russisk multikunstner, der er inviteret til København for at designe udstillingen om Det Kongelige Biblioteks største skatte, der åbner den 9 maj og vil løbe over 3 år med løbende udskiftning af genstande.

Historiske bøger og værdifulde manuskripter får lov til at være præsenteret i omgivelser skabt af Andreys sprudlende personlighed.

Som det store legebarn sammensætter Andrey farver, mønstre, symboler, ord, tegn og lys til en kæmpe rodekasse, der vil appellere til vores analytiske bevidsthed og udfordre vores mentale rum. Hverdagens symboler sammensat til en farverig eksplosion - hvorfor er det netop sådan udstillingen bør ses? Her kan du høre hvad Andrey selv fortæller om det:

Del 1

Del 2

Videoptagelser, oversættelse, redigering: Zenia Grynberg
Konsulent: Jørgen Bitsch

 

nye artikler
Syre
Copenhagen Psych Fest leverede toppræstationer i øst og vest, nord og syd. Hele Staden blev omdannet til et hvepsebo af livsfarlig og livsbekræfigende lyd. Vi tog en tur i kanen. Here it goes:

læs mere

Ode til Enghave Station
Ode til Enghave Station - Nu er den død, Enghave Station, og med den en epoke.

læs mere

Everybody comes to Rick's
I hjertet af den ungarske hovedstad Budapest, lige ud til vandet, er at finde en museum-café. Mere usædvanlig er dens ejer, der også bestyrer tre restauranter, alle indenfor 100 meter af caféen. På sin vis er denne privat ...

læs mere

Event kalender
« August 2017
mantironstorfrelørsøn
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Log ind