"Last Minute Pleasures", Louise Hindsgavl. foto: Zenia Grynberg

Art Copenhagen – kunsten har rykket videre

Den nu overståede Art Copenhagen kunstmesse i Forum viser, at nutidskunst for alvor har kastet 68'erne fra sig. Det startede for nogle år siden, og tendensen er kun blevet stærkere. Den figurative kunst har genvundet sin plads i udstillingsrummet og i folks stuer. Den har taget det skæve og det syrede med sig, men konceptualisme som fænomen er stærkt på retur i det moderne kunstbillede.

 Det er muligt, at der stadig er nogle unge og gamle på kunstakademiet, som mener, at der er nogen fremtid i det, men ude i den virkelighed, hvor kunsten skal tale både til hjertet og øjet, er det knap så mange af datidens provokationer. Det er ikke, fordi provokerende kunst er forsvundet. Den har bare flyttet sig. Den er rykket fra det samfundsmæssige til det personlige. De provokerer vores følelser, sanser, anskuelser og måske selvopfattelse. Mange af de værker, man kan se i dag, appellerer til den individuelle tolkning og den personlige historie, som vi vælger at aflæse i værket. Ambitionsniveauet omkring det tekniske er også stærkt stigende.

Udgiv indhold
nye artikler
Syre
Copenhagen Psych Fest leverede toppræstationer i øst og vest, nord og syd. Hele Staden blev omdannet til et hvepsebo af livsfarlig og livsbekræfigende lyd. Vi tog en tur i kanen. Here it goes:

læs mere

Ode til Enghave Station
Ode til Enghave Station - Nu er den død, Enghave Station, og med den en epoke.

læs mere

Everybody comes to Rick's
I hjertet af den ungarske hovedstad Budapest, lige ud til vandet, er at finde en museum-café. Mere usædvanlig er dens ejer, der også bestyrer tre restauranter, alle indenfor 100 meter af caféen. På sin vis er denne privat ...

læs mere

artikler
  • Den nu overståede Art Copenhagen kunstmesse i Forum viser, at nutidskunst for alvor har kastet 68'erne fra sig. Det startede for nogle år siden, og tendensen er kun blevet stærkere. Den figurative kunst har genvundet sin plads i udstillingsrummet og i folks stuer. Den har taget det skæve og det syrede med sig, men konceptualisme som fænomen er stærkt på retur i det moderne kunstbillede.
  • I indsejlingen til København står den kombination af sten og bronze, som de fleste kender som Den Lille Havfrue. I al sin spinkehed personificerer hun Danmark i manges øjne. Skulpturen blev skabt i 1913 af billedhuggeren Edvard Eriksen. Hun har mistet sit hoved flere gange, har fået afsavet en arm, er blevet overhældt med maling. Hun er blevet begramset af et hav af turister, som også stimler sammen i store flokke for at få taget sit billede sammen med hende. Hvad er det, netop hun kan, siden det er hende, turisterne elsker, frem for den kraftfulde Gefion, der pløjer Sverige og Danmark fra hinanden med sit oksespand ved udgangen til Kastellet, eller den vilde valkyrie på hesten, som også har sin plads i parken i nærheden af Langelinie? Hvorfor er det denne lille, uanselige skulptur, som får al opmærksomheden som er blevet et såkaldt nationalsymbol?
  • Fedag d. 15/1 var vi nogle stykker, der, trods heftige tømmermænd, fik slæbt os ud til intet mindre end en gallerirundfart i området omkring Kgs. Nytorv. Der var ferniseringer en masse den aften, og man kan roligt sige, at man kunne have fået klodens største bøhmand på, hvis man havde tømt et glas/en flaske/et dåse hvert sted, som der var lagt op til. Men nej: Der skulle ikke køres kultur-bumsestil, men studeres billedkunst med et klart hoved, så aftenens oplevelser kunne formidles nogenlunde nøgternt her senere.
  • Rethink The Implicit, Den Frie Udstillingsbygning, Rething Relations, Statens Museumfor Kunst, Art & Climate Change,
  • Anders Hansen er helt almindelig designer, der designer helt ualmindelige møbler. Møbler som stråler af klasse og elegance, møbler, som er unikke. Møbler, som er laver af gammelt, ofte rustent skrotjern. Det er faktisk slet ikke møbler. Det er kunstværker.
Event kalender
« August 2017
mantironstorfrelørsøn
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Log ind