Grafisk skole eller ligegyldige plader?

På sporet af den forsvundne skønhed

Artiklen oprindelig skrevet af Simon Espersen (www.coin.dk) til  www.180Grader.dk

I denne sommer har man kunnet opleve flere eksempler på, at moderne kunst stadig forarger og provokerer. Den tyske kunstner Thomas Kilpper frembragte et værk af portrætter, som de besøgende kunne trampe på - herunder blandt andre portrætter af Anders Fogh Rasmussen, Pia Kjærsgaard og Flemming Rose.

Udgiv indhold
nye artikler
Syre
Copenhagen Psych Fest leverede toppræstationer i øst og vest, nord og syd. Hele Staden blev omdannet til et hvepsebo af livsfarlig og livsbekræfigende lyd. Vi tog en tur i kanen. Here it goes:

læs mere

Ode til Enghave Station
Ode til Enghave Station - Nu er den død, Enghave Station, og med den en epoke.

læs mere

Everybody comes to Rick's
I hjertet af den ungarske hovedstad Budapest, lige ud til vandet, er at finde en museum-café. Mere usædvanlig er dens ejer, der også bestyrer tre restauranter, alle indenfor 100 meter af caféen. På sin vis er denne privat ...

læs mere

artikler
  • Simon Espersen om kunst, den provokerende (måske?), den grime og langt fra den skønne
  • Et projekt om ytringsfrihed, ophavsret og openscource kunst i den digitale tidsalder.
  • Hvor er billedkunstfaget i folkeskolen på vej hen?
  • Fedag d. 15/1 var vi nogle stykker, der, trods heftige tømmermænd, fik slæbt os ud til intet mindre end en gallerirundfart i området omkring Kgs. Nytorv. Der var ferniseringer en masse den aften, og man kan roligt sige, at man kunne have fået klodens største bøhmand på, hvis man havde tømt et glas/en flaske/et dåse hvert sted, som der var lagt op til. Men nej: Der skulle ikke køres kultur-bumsestil, men studeres billedkunst med et klart hoved, så aftenens oplevelser kunne formidles nogenlunde nøgternt her senere.
  • "Jeg føler det inderligt, jeg kunne umuligt blive forelsket her, i det mindste ikke på gade, som dog i nogenlunde krumme byer er muligt. Al varme, al bevægelse, al kærlighed er rund, eller i det mindste oval, spiral eller på en og anden måde bugtende. Kun det kolde, det ubevægelige, det ligegyldige, og selv det hadefulde er snorlige og kantet. Stod mennesker, for eksempel, til felts i grupper, i runde kredse i stedet for i rækker og geledder, ville de danse i stedet for at slås!" Jens Baggesen
  • Islands Brygge har udviklet sit til et sandt kunstmekka. En af de fremmeste i kunstens tjeneste er Christina Wilson. I tæt parløb med sine kunstnere sætter hun nye dagsordener for den moderne kunst.
  • I 1997 fik den danske kunstner Lars Kræmmer en idé, der skulle vise sig at blive en dundrende succes. En idé der skulle udvikle sig til et internationalt kunstprojekt og en helt ny valuta på verdensmarkedet. cph-art har taget elefanthuen på, ladet revolveren og sparket døren ind til Bank of International Art Money. Med det ene formål at tømme kassen.
  • Kunstens skadestuer åbner over den ganske verden og giver kunsten en unik mulighed for at udtrykke sig politisk.
Event kalender
« August 2017
mantironstorfrelørsøn
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Log ind