SAPIOSEXUAL! Jeg har vist fundet ordet!

Inteligens ER sexet! Og hvad betyder det i praksis? Det betyder helt og aldeles det, et af de russiske dameblade skrev: "Hvad skal vi bolle om?"

foto: Andrey Aksenov, udsnit
Foto: Andrey Aksenov, udsnit

 Hvordan er det at være "sapiosexual"? Det er nok sådan, at man formår at falde plask for en mand blot fordi man føler sig flydende i samtalen med ham om politik og samfundsforhold til en fernisering. Når man kan formå at ligge i seng og diskutere vindmøller og hvor urentable de er to minutter efter en hed sex. Måske var det derfor den var hed?

Måske er det der er årsagen til, at i følge statistikken, kvinder med den højeste IQ har de sværest med at stifte familie? De tænder ikke nødvendigvis KUN på flotte kroppe, og måske slet ikke på flotte kroppe, men på smukke tankekonstellationer, viden, intelligens og originalitet. De tænder på mænd, der kan præstere noget med hovedet. Kloge mænd, som kan føre et samtale om alverdens abstrakte emner og netop denne samtale og den opståede form for samhørighed i sindet i tankerne, der trikker, der tænder, der giver lyst til større nærhed.

Den trykker på de seksuelle knapper, fordi man føler: her er en, som man kan fortsætte samtale med også EFTER sex. Der opstår ikke den pinlige tavshed, fordi man føler der er ikke noget at tale om, fordi det altid er noget i tankerne, som man vil vende med den anden. Og denne her tankenærhed - betyder i SÅ høj grad mere end bare sex. Det giver nærhed på en HELT andet niveau end blot det fysiske og derfor rammer så dybt både i underlivet og helt ind i de følelsesmæssige. Man har formentlig fælles værdier og ser det fornuftige i samme ting. DET kan være tillidsskabende og DERFOR sexet.

Jeg tror ikke jeg er alene om det. Det findes sikkert mange både mænd og kvinder derude, der har det på samme måde. Det er nok derfor krimier og andre film og TV serier, for eksempel den nye Sherlock fra BBC og den unge Hathaway i "Inspector Lewis" med deres afsindig sexet intelligens, der hitter. Var det ikke DENNE fænomen Dan Brown i hans bøger appellerer til og det er de intellektuelle gåder der gør dem så attraktive?

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.

Lidt latin

Sapio - fornuft

Homo sapiens - den fornuftige menneske.

Såaaa .... Sapiosexual tænder på intellekt, fornuft.

nye artikler
Syre
Copenhagen Psych Fest leverede toppræstationer i øst og vest, nord og syd. Hele Staden blev omdannet til et hvepsebo af livsfarlig og livsbekræfigende lyd. Vi tog en tur i kanen. Here it goes:

læs mere

Ode til Enghave Station
Ode til Enghave Station - Nu er den død, Enghave Station, og med den en epoke.

læs mere

Everybody comes to Rick's
I hjertet af den ungarske hovedstad Budapest, lige ud til vandet, er at finde en museum-café. Mere usædvanlig er dens ejer, der også bestyrer tre restauranter, alle indenfor 100 meter af caféen. På sin vis er denne privat ...

læs mere

Event kalender
« August 2017
mantironstorfrelørsøn
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Log ind