Højre sektor: "Vi vil fortælle Europa, hvilken vej det bør gå"

"Højre sektor"

Af Olga Dragiļeva, journalist Latvian Radio 4 
http://www.lsm.lv/ru/statja/mir/novosti/praviy-sektor-mi-rasskazhem-evrope-kuda-ey-idti.a78435/

Oversat af Svetlana M

Den ukrainske nationalistiske organisation "Højre Sektor", der er ved at komme til magten, efter omstyrtelsen af præsidenten Viktor Janukovitj, har til hensigt at sætte sine folk i alle de vigtige retshåndhævende myndigheder i landet og vil tage kurs mod europæisk integration. Ukrainske nationalister agter også at straffe "de ansvarlige for lovovertrædelser i de seneste år", forbyde "Party of Regions", aborter og propaganda af utraditionelle kønsrelationer. Efterfølgende vil de gerne vise til Europa "hvilken vej det bør gå." Det fortæller den "Højre Sektors" presse-sekretær Artem Skoropadskyi i et eksklusivt interview til lettisk Radio 4. 

Af Olga Dragileva, journalist af Latvian Radio 4

Nationalisternes repræsentant fortæller, at flertallet (80%) af "Højre sektor" er medlemmer af den ukrainske organisation "Trizub" ("Trident"), til ære for Stepan Bandera.  

Who Was Stepan Bandera?

"Fra Maidans første dag, der fandt sted den 21. november 2013, kom et stort antal af meget forskellige grupper: partier, offentlige organisationer - venstreorienterede, liberale og selvfølgelig nationalisterne ind i bevægelsen (Maidan). For at vise, at vi ikke var sammen med dem, blev der dannet et separat bevægelse, der fik det situationsbestemte navn "Højre sektor". Det eneste parti, der kom ind var UNA-UNSO (Ukrainsk Folkeforsamling - Ukrainsk National Solidaritet organisation) plus fodboldfans, samt andre mindre grupperinger af nationalistisk karakter."- siger Skoropadskyi. 

Han tilføjer, at "Trizub" ("Trident") har forberedt sig på national-befrielseskamp i 20 år, derfor ville det være forkert at sige, at "Højre Sektor" opstod spontant. 

Ukraine bevæger sig i retning af nationalisme

- “Vores planer ændres ikke. Fra den første “Euromajdan”s dag har vi talt for ukrainsk national befrielses, revolution og etableringen af en forenet ukrainsk stat. Det faktum at Janukovitj nu er gået, er kun den første fase af kampen. Selvfølgelig, kan den nyoprettede provisoriske regering ikke tilfredsstille os. Vi afventer, hvad de vil gøre nu. Positive resultater kan ses allerede nu, for eksempel den midlertidige indenrigsminister Avakov sagde, at han ønsker at indlemme repræsentanter fra "Højre Sektor" og selvforsvarsgrupper i Indenrigsministeriet. I dag i rådet for Verkhovna Rada i Ukraine, sagde tidligere formand Lytvyn, at alle retshåndhævende myndigheder skal inddrage repræsentanterne fra "Højre Sektor". Vi ser, at vi er eftersprugte. De mennesker, der nu kommer til magten, prøver at lytte til vores krav og til hele Maidans krav. Lytte til alle mennesker i alle de byer, der kom ud for at bekæmpe regimet. Ikke blot at skifte fra Janukovitj til Yatsenyuk, Tyagnibok, Timoshenko og Turchinov, men ændrer hele magtsystemet“. 

"Vi vil fortælle Europa, hvilken vej det bør gå"

- “Vi bliver ofte spurgt om vi er klar til at integrere sig i Europa? Selvfølgelig er Europa tættere på os, end den vilde autoritære Rusland med sit nuværende regime. Men vi ser på Europa uden lyserøde briller. Vi ser ev masse negativt - såsom loyalitet over for LGBT og total liberalisme. Vi er ikke klar til at lytte til dette. Vi er kristne og vi kan ikke opgive vores overbevisninger.

Vi ønsker at helbrede Europa, så Ukraine bliver en stærk stat, der kan diktere, nej, ikke diktere, men rådgive og fortælle Europa, hvilken vej det bør gå. Den nuværende tilstand i Europa er forfærdelig. Folk holder op med at gå i kirke.” 

Interview er udgivet i reduktionen. For fuld samtale med Artem Skoropadsky lyt audio version: 

http://www.lsm.lv/ru/statja/mir/novosti/praviy-sektor-mi-rasskazhem-evro...

Foto: Olga Dragileva/LR4 

Ekstra kilde - "Højere Sektors" egen reklamevideo:
 

nye artikler
Syre
Copenhagen Psych Fest leverede toppræstationer i øst og vest, nord og syd. Hele Staden blev omdannet til et hvepsebo af livsfarlig og livsbekræfigende lyd. Vi tog en tur i kanen. Here it goes:

læs mere

Ode til Enghave Station
Ode til Enghave Station - Nu er den død, Enghave Station, og med den en epoke.

læs mere

Everybody comes to Rick's
I hjertet af den ungarske hovedstad Budapest, lige ud til vandet, er at finde en museum-café. Mere usædvanlig er dens ejer, der også bestyrer tre restauranter, alle indenfor 100 meter af caféen. På sin vis er denne privat ...

læs mere

Event kalender
« August 2017
mantironstorfrelørsøn
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Log ind